Highlights 2019

Är ni lagom trötta på alla årssammanfattningar vid det här laget? Jag med. Därför ska jag inte utsätta er för ännu en långdragen sådan. Det blev hyfsat många böcker lästa under förra året, hela 50 stycken, men var lugna jag ska inte rabbla upp alla för er (dock kan man se hela listan i menyn om man så skulle vilja!). Istället blir det idag någon slags topplista, utan inbördes ordning, för några av mina bästa läsupplevelser 2019. Okej, vi kör igång:

Ett system så magnifikt att det bländar av Amanda Svensson

Underbart invecklad och lång bok, som innehöll tre parallella syskonberättelser. Komplicerade relationer, konstiga kopplingar genom historien och lite knasiga, men fina, karaktärer.

Jag for ner till bror / Vi for upp mer mor av Karin Smirnoff

Ingen har väl missat serien om Jana Kippo vid det här laget? Läste båda de två första böckerna förra året och kan knappt vänta tills sista delen kommer ut senare i vår. Otroligt bra hörrni. Och så kul att det hela tiden poppar upp folk här och där som läser och gillar.

Idioten av Elif Batuman

Kunde inte sluta läsa? Så det var bara att fortsätta. Lite knasig men framförallt himla rolig bok. Och intressant såklart.

Där livet är fullkomligt av Silvia Avallone

Ny favorit av en gammal favoritförfattare. Avallone skriver alltid lika ärligt och äkta, men också vackert om livet i Italien.

Testamente av Nina Wähä

Många personer att hålla reda på men också många fina karaktärer att lära känna. Uppskattade den lite småroliga berättarrösten och hur många dimensioner boken hade. Plus, ett av mina favoritomslag förra året!

Call me by your name av André Aciman

Gillar cmbyn nästan orimligt mycket, både boken och filmen faktiskt. Historien har något som verkligen griper tag i mig varje gång, blir varm och trygg fast också oerhört ledsen på samma gång. Ska läsa uppföljaren nån gång snart, den ligger i bokhyllan och väntar på mig.

Kejsarens barn av Claire Messud

Framförallt rätt ovanligt lång vilket gav en annorlunda, mer utvecklad historia som verkligen var ett porträtt av Manhattan-livet. Gillade att lära känna alla karaktärer och dyka in i deras liv.

Köttets tid av Lina Wolff

Knäpp och annorlunda historia, tror aldrig jag läst nåt liknande, MEN också så intressant och svår att lägga ifrån sig.

Hjärtat av Malin Kivelä

En bok som framförallt bör läsas på grund av dess språk: vackert, poetiskt och unikt. En känslofylld och annorlunda läsupplevelse.

The Mars Room av Rachel Kushner

Ja, sånt här gillar ju jag. Ska inte nämna hur många dokumentärer jag sett om det amerikanska rättssystemet, fängelser och diverse brottsfall på Netflix hehe. Påminner kanske lite om ointb, även om den samtidigt är helt annorlunda på många sätt. Men oerhört intressant att läsa om ett sånt här människoöde och helt klart en gripande historia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s