6 ÅR

Igår var det sex år sedan jag publicerade mitt allra första inlägg här. Herregud vad tiden går. Men det känns ändå fint att jag har så många års bokliv dokumenterat här, att jag på ett knapptryck kan hitta exakt vad jag tyckte om en bok jag läste för flera år sedan eller ta reda på hur många böcker jag läste ett visst år. Och så känns det fint att bloggen faktiskt helt naturligt har växt upp i takt med att jag också växt upp, den har ju gått från att till hundra procent handla om ungdomslitteratur till att nu nämna allt fler ”vuxenböcker”.

Processed with VSCO with c1 preset

Men jag vet inte riktigt hur jag ska fortsätta nu – vad som är nästa steg och hur bloggen egentligen ska fortsätta utvecklas. Kan fråga mig själv ibland om bokbloggen ens är levande koncept fortfarande? Är det någon som läser bokbloggar längre? Finns utrymmet för det idag? Det känns som att färre och färre följer bloggar samtidigt som instagram tar mer plats vilket får mig att ifrågasätta lite vad jag gör. Borde jag fortsätta hålla bloggen vid liv och publicera saker här eller borde istället bara recensera mina böcker på instagram? Vad tycker ni? Jag vill inte heller(och är lite rädd för) att bloggen blir en uppräkning av böcker jag läst, en samling av månadssammanfattningar istället för en intressant plats att besöka. Det känns som att det blir så eftersom uppdateringen är lite mer sporadisk nuförtiden.

Hmm. Ja, det var lite onsdagstankar i alla fall, så här dagen efter sexårsdagen. Hade blivit SÅ glad om ni som fortfarande kikar in här säger vad ni tycker. Jag vill ju såklart fortfarande fortsätta läsa och recensera och ha mig men jag vet inte riktigt hur. Vi får se hur det blir. Hursomhelst – grattis i efterskott till den här lilla bloggen. Och tack till alla ni fina som läser.

Annonser

5 reaktioner till “6 ÅR

  1. Haha jag är din trogna läsare, har följt dig i flera år lol🍂😂 själv har det blivit allt mindre bloggande för min del, men desto mer bookstagram! Hoppas dock inte att blogg världen kmr dö ut :(( så himla synd

  2. Vill VERKLIGEN inte att bokbloggen ska dö men känns ju onekligen lite så tyvärr :(( dock så FINNS ju de som hängivet läser och jag vet inte, kanske man borde twista till det, får det att kännas fräsch för att det ska bli intressant? Ingen aning faktiskt men hoppas så på att de fortsätter finnas! Heja dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s