Idag är allt

Handling

Natasha: Jag tror på vetenskapen, på fakta. Inte på ödet eller på drömmar som ändå aldrig kommer att slå in. Jag är garanterat inte en tjej som träffar en söt kille på en New York-gata och blir kär i honom. Särskilt inte när jag och min familj bara har tolv timmar kvar i landet innan vi blir utvisade till Jamaica. Min historia handlar inte om att bli kär.
Daniel: Jag har alltid varit den skötsamma sonen, den duktiga studenten som alltid lever upp till mina föräldrars förväntningar. Aldrig poeten. Eller drömmaren. Men när jag ser henne glömmer jag allt annat. Något med Natasha får mig att tro att ödet har fantastiska planer för oss två.
Universum: Varje sekund av våra liv för oss fram till en särskild stund. Miljoner framtider ligger framför oss. Vilken av dem ska bli sann?

idagarallt

Kommentar

Hm, det var en ganska bra bok, men jag blev ändå lite besviken. Jag gillade att det var en intensiv historia som utspelade sig under en dag, att de ”vanliga” kapitlen blandades med små sidohistorier och fakta och att den berörde tex rasism, fördomar och invandring. Men, och det finns ett men, den klassiska amerikanska, klyschiga tonårsbokskänslan tog över för mycket för mig. Det blev tröttsamt att allt skulle vara som i en film, att killen säger till tjejen att de är gjorda för varandra och sen ska ”bevisa” det för henne och att många av konversationerna kändes så krystade. Jag kände en sån trötthet i att det verkligen är så många ungdomsböcker som är så här, så klyschiga och överdrivet amerikanska.

Och det var synd, för egentligen tyckte jag att själva grunden i historien och att den handlade om en familj som var påväg att utvisas var himla intressant och spännande men tyvärr tog allt det andra över för mycket. Så, en helt okej bok som för mig hade ett bra grundkoncept men som i slutändan var allt för klyschig och krystad för att jag verkligen skulle gilla den. Kanske någon utav er har läst den? Vad tyckte ni?

Annonser

2 reaktioner till “Idag är allt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s