Den jag var

Handling

Regel nummer tre: allting styrs inte av lagar och regler.

Vi befinner oss i 60-talets England. Hilary har redan hunnit bli utkastad från två internatskolor och nu gör hans far ett sista försök på S:t Oswald, en skola som har specialiserat sig på ”hopplösa fall”. Under en gymnastiklektionerna träffar Hilary Finn och de båda pojkarna har en stark dragningskraft på varandra, trots att de är varandras motsatser.

Mot en fond av brittiskt 1960-tal, stränga skolregler, underförstådda hierarkier och kall gröt tecknar Rosoff ett känsligt porträtt av två ungdomars vacklande försök att förhålla sig till rådande normer.

denjagvar

Kommentar

Jag gillade verkligen den här historien. Den hade något vackert och unikt över sig som gjorde att den fängslade mig. Jag tror framförallt att det var språket som bidrog till det, det känns som att jag på den senaste tiden mest läst böcker med väldigt ointressant  och ”vanligt” språk, men här var det levande och vackert. Jag fick stanna några gånger och skriva ner citat, och då vet man att språket är något extra. I övrigt var det en intressant historia som helt klart tog en oväntad vändning i slutet. Jag gillade hur den var berättad av huvudkaraktären långt efter att allt hände eftersom det gav mer djup till historien. Så slutligen blir väl bara mitt omdöme att jag tyckte himla mycket om boken som var både vacker, sorglig och fin.

Annonser

En reaktion till “Den jag var

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s