Sophies historia

Handling

Frankrike, 1916. Sophie Lefevre driver tillsammans med sin syster familjens hotell i hemstaden medan deras män slåss vid fronten. När den nye tyske kommendanten får syn på Sophies porträtt målat av hennes make Edouard föds en farlig besatthet som kommer att tvinga Sophie till ett ödesdigert beslut.

London, 2006. Sophies porträtt hänger hemma hos Liv Halston en gåva från hennes make innan hans plötsliga död. Ett slumpartat möte avslöjar målningens verkliga värde och dess turbulenta historia, och hotar att återigen vända upp och ner på Livs tillvaro.

Sophies historia är berättelsen om två unga kvinnor, åtskilda av ett sekel, som förenas i sin beslutsamhet att slåss för det de älskar mest oberoende av vad det kostar…

sophies

Kommentar

Först och främst, vilken fantastisk historia! När jag tänker efter blir jag himla imponerad över hur Jojo Moyes lyckats komponera ihop allting till en så bra berättelse. För det hade lätt kunnat kännas som två helt vitt skilda historier som bara råkar ha en förbindelse med varandra, men det känns som mycket mer än så. Jag tror det var den främsta anledningen till att jag gillade den så mycket faktiskt. Det var historien som fick mig att sträckläsa och hela tiden vilja veta mer om hur allt hängde samman.

Jag trodde nog när jag började läsa att den inte skulle passa mig särskilt bra i stilen, både med tanke på att det är en ”vuxenbok” och det faktum att det kändes lite tungt att den skulle ha historiska kopplingar. Men det fick jag helt klart ta tillbaka. Trots att den handlade om vuxna människor och inte ungdomar som jag vanligtvis läser om fångade den verkligen mig och det var inget jag alls tänkte på när jag läste. Så sammanfattningsvis kanske jag är sist ut med att faktiskt läsa den här boken, men, är det någon där ute som precis som jag inte läst den så gör det! Den var så himla bra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s