Nattsagor för sömnlösa 

Handling

Min längtan är hela mitt manus, det enda jag kan klamra mig fast vid när jag glömmer mina repliker. Inte kommer jag att vinna över den inte. Men det priset står jag, med plånboken uppe, beredd att betala.

För Olivia är Stockholm scenen hon spelar pjäsen om sig själv på. Hon befinner sig i tiden mellan ung och ansvarslös och vuxen och frihetsberövad. Utan utbildning och med ett tillfälligt jobb i en kiosk är det bara nätterna ute på pubarna och klubbarna som får henne att sväva fritt. Där finns vännerna Pascal och Chris, som inte tål varandra, men som Olivia knutit sig själv till hårt. Dessutom finns Josef, som lever med någon annan, men är den hårda Prince hon väntat på. Inte ens en vild helg i Amsterdam hjälper mot det. Eller Pascal och Chris, som har huvudrollerna i sina egna liv att spela. Och medan pjäsen spelas upp rusar livet vidare, obönhörligt, mot sista ridåfallet.

  
Kommentar

Det här var en himla fin bok, framförallt språkmässigt. Jag fick många gånger stanna upp, läsa om och skriva ner meningar för att de var så bra skrivna. Eller de hade ett språk som fick mig att tänka efter och bara vilja läsa dem om och om igen. Ur ett innehållsperspektiv bortsett från språket så kan jag tycka att det var lite händelselöst. Fast för min del gjorde det egentligen inte så mycket, men jag tänker att för vissa hade det nog hänt lite för lite för att de skulle ha kvar intresset. Men som sagt så tyckte jag språket var så fint och det smittar alltid av sig på hela bokens stämning, så trots att den gick i ganska lugnt tempo så gillade jag den. Och det är definitivt en bok som passar lite närsomhelst att bara ta upp och läsa om man vill komma bort från verkligheten, så jag rekommenderar den varmt till er.

Annonser

2 thoughts on “Nattsagor för sömnlösa 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s