Manifest för hopplösa 

Handling 

manuel Kent har insett vikten av att ha mål i livet. Även ett ouppnått mål är ett mål. Så han gör ett manifest för sig själv (och andra hopplösa). Främst går manifestet ut på att undvika förändring, att ducka. Det var den yttersta visdomen han tog med sig från höstterminen. 

Bästisen Tore är ”sjukt pepp” på förändringar och säger saker som att ”på gymnasiet smäller det”. Den här terminen är det definitivt Tore som drar ifrån Emaunel – inte bara med sin nya Puch Dakota, som Emanuel får cykla ikapp bäst han kan, utan även känslomässigt. Med hela sitt nya sätt att prata sedan han började i terapi är det som att Tore i hemlighet har avancerat till en helt ny level. Och vad ska hända när Tores halvbror från Brasilien hälsar på? 

I slutändan är det bara en sak som är bestående i Emanuel liv, nämligen hans förmåga att fucka upp det. Rejält. Fram med skämskuddarna med andra ord, och vrid er på nytt i pinsamhetsspasmer. Den verklige Emanuel Kent är tillbaka.

  
Kommentar

Precis som det jag tidigare läst av Åsa Asptjärn var den här boken rolig, sorglig och lite knasig på en och samma gång. Språket är egentligen ganska djupt men samtidigt är boken full av humor som gör den mer lättsam. Fast samtidigt känns något också sorgset med hela boken och jag tycker att det bidrar till att den känns väldigt trovärdig. Den är både rolig och sorglig vilket verkligheten också är så därför känns den realistisk. Sen kan jag tycka att den vid vissa tillfällen känns lite väl överdriven, kanske framförallt i sättet som Emmanuel är, men i det stora hela påverkar det inte boken särskilt mycket. Så om ni vill läsa en boken med mycket humor, knäppa saker och lite sorgsenhet så är den här perfekt för er!

Annonser

4 thoughts on “Manifest för hopplösa 

  1. Jag tyckte jättemycket om första. Får ta och reservera den här på biblioteket (bokhyllorna är ju tvärfulla så det gäller att hålla i sig och inte beställa hem för många böcker ;) )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s