Skuggsommar 

Tack så mycket Gilla böcker för den vackra boken!

Handling 

Det är den vackraste sommaren på över hundra år och Rakel hatar varje sekund av den. Hon måste tillbringa hela sommarlovet på en enslig ö långt ute i havet tillsammans med sin kusin, som vägrar prata med henne, och kusinens välmenande men jobbiga föräldrar. Hemma i stan ligger mamma med neddragna persienner och vill inte gå ur sängen.

Men utanför ön reser sig ett gammalt hopptorn ur havet, och på den högsta avsatsen står en dag ett par tvillingar med blekblå baddräkter och långt rött hår. Tvillingarna säger att Rakel kan få bli medlem i deras hoppklubb. Hon måste bara utföra tre uppdrag först, för att visa att hon är värdig att vara med i klubben och få dyka från hopptornets högsta avsats. Fast Rakel är ju världens räddaste och kan inte dyka.

Vilka är egentligen tvillingarna? Vad är det för hemlighet de har, som de inte vill dela med Rakel? Varför får Rakel aldrig komma hem till dem? Hon är inte ens säker på vilken av öarna de bor på. Och uppdragen de ger Rakel blir svårare och svårare. Och farligare. Gränserna mellan vad som är lek och allvar, och vad som är verkligt och inte, suddas ut och förvandlar den heta sommaren till något som Rakel kommer bära med sig för alltid.

  
Kommentar

Jag gillade verkligen den här boken. Den var sådär fin och mystisk på ett jättebra sätt. Historien kändes unik och var berättad på ett vackert sätt, med ett enkelt men målande språk. Hela boken kändes lite som ett mysterium eftersom det var en del saker man aldrig fick svaret på, men jag tyckte inte att det gjorde så mycket utan det cav snarare boken lite mer mystik som sagt. Jag tyckte dessutom att det kändes precis lagom att läsa boken just nu eftersom den utspelar sig under sommaren och man själv fortfarande kan minnas känslan av sommaren. 

Jag har inte mycket mer att säga än att jag tycker att ni ska ta och läsa den här boken om ni känner er sugna. Den var både fin, mystiskt och vacker på samma gång och jag hade gärna läst den igen!

Annonser

2 thoughts on “Skuggsommar 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s