Elsas mode

Handling 

Under några hektiska månader har modegalna Elsa Gustavsson provat på sitt livs äventyr i New York. Nu sitter hon bedrövad på ett plan på väg hem till Sverige och föräldrarnas radhus utanför Borås. En sömnig småstad där bästa vännerna gått från shotsglada partyprinsessor till blivande mammor med egna radhus är det sista Elsa längtar efter. 

Så inom kort ger hon sig av igen – till Stockholm. Först blir det inte riktigt som Elsa tänkt sig. Hon känner knappt någon i Stockholm. Snälla kompisen Maria hänger mest med sin pojkvän. Och de anställda på fiket där Elsa jobbar är Östermalmstjejer utan mycket till övers för en tjej från landet i Gina Tricot-plagg. 

Men Elsa är inte vem som helst – hon har sina superkrafter. Sina Dumbo-öron som snabbt suger i sig all information om vad som gäller i Stockholms innevärld. Ett i det närmaste fotografiskt minne vad det gäller kändisoutfits. Och en osviklig känsla för hur man hittar nästa trend innan den ens kommit ut i butikerna. 

Så en ensam kväll får Elsa en idé. Hon ska starta en modeblogg. Snart ägnar hon det mesta av sin fritid åt Elsas Mode. Och det fungerar! Bloggen blir foten i dörröppningen – plötsligt befinner sig Elsa i en värld hon alltid drömt om. Hon blir en del av Stockholms glamourösa modecirkus, får vip-inbjudningar till butiksevent, går ut på klubbarna kring Stureplan, och dras med ut till överklassens fester i skärgården. 

Samtidigt som Elsa klättrar på Bloggtoppen och blir en maktfaktor i Stockholms modevärld är hon trots allt en 21-åring från Borås som inte är särskilt världsvan, har en förmåga att bli alldeles för berusad vid precis fel tillfälle och oftast snackar lite väl mycket om sig själv. 

Och så är ju Elsa galen i snygga killar. Och den hon allra helst vill ha är superheta Hugo – Sveriges mest framgångsrika modedesigner. Den absoluta drömkillen som skjutsar runt henne i sin BMW x5 och tar henne på dejt till Paris. Men som även kan låta bli att höra av sig på en vecka. Och helst inte vill presentera Elsa för sina barndomskompisar från Djursholm. Är Hugo kanske trots allt lite för bra för att vara sann? Och vad ska hända när New York-pojkvännen Chris kommer till stan? 

  
Kommentar

Nu, sådär en fem år efter alla andra, har jag äntligen läst den här boken. Jag började läsa utan några förväntningar alls faktist, förutom att jag visste att många hade läst den. Och jag får nog ändå säga att den var en positiv överraskning! Den var rolig samtidigt som det också fanns sorgliga stunder och jag tyckte att en för det mesta var en bra bladning av lite allt möjligt. Den handlade både om mode, fester, att blogga och att inte veta vad man vill göra med sitt liv. Så jag gillade den i princip hela tiden förutom vid vissa tillfällen då det till exempel blev lite väl tjatigt med alla fester, men det gjorde inte så mycket. I det stora hela tyckte jag mycket om den och om ni som jag inte läst den än så tycker jag den är värd en chans. Nu ska jag börja läsa nästa del i serien!

Annonser

3 thoughts on “Elsas mode

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s