Den ökända historien om Frankie Landau-Banks

Tack så mycket Lavender lit för den fina boken!

Handling

Frankie Landau-Banks har förändrats under sommarlovet. När hon till hösten kommer tillbaka till sin internatskola blir hon tillsammans med den populära Matthew Livingston.

I Matthews sällskap får Frankie en ny social status och nya vänner, men hon träder också in i en värld full av hemligheter. Hon får nys om att Matthew är med i ett hemligt sällskap, ett sällskap där bara killar är välkomna.

Frankie vägrar låta sig nedvärderas på grund av sitt kön. Hon vet att Matthew ljuger och undanhåller saker för henne. I tysthet börjar hon därför smida planer för att visa att hon är smartare än killarna.

frankielandaubanks

Kommentar

Jag måste först och främst säga att boken faktiskt var lite av en förvåning för mig. Det var ju inte så länge sedan jag läste E Lockharts andra bok, Kanske är det allt du behöver veta, och efter det så trodde jag nog ändå att denna skulle vara lite lik i stilen. Men det var den faktiskt inte! Och det var nog bara bra. Det var kul att läsa en annan typ av bok och att få veta att det här är en så bra författare att hon kan variera sitt språk och på så sätt få fram olika stil på sina böcker. Den här boken var mer rolig, lättsam och positiv även om den såklart ibland var sorlgig. Men det var en mer invecklad och kul historia som det hände mycket i hela tiden. Det var faktiskt kul att läsa om Frankies liv och allt hon ställde till med tack vare att boken var så bra skriven. Den var lättläst men ändå djup och fångade ständigt mitt intresse.

Så slutligen kan jag alltså säga att det här var en riktigt bra bok som var rolig, spännande och superbra skriven. Läs den!

Annonser

3 thoughts on “Den ökända historien om Frankie Landau-Banks

  1. En av de roliga sakerna med Lockhart är just hur mycket hennes böcker skiljer sig från varandra. Jag tycker att alla är väldigt olika men också väldigt bra. Kul att du gillade Frankie!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s