Allegiant

Handling

Tänk om hela din värld var en lögn. Tänk om ett enda avslöjande eller ett enda val förändrade allt. Tänk om kärlek och lojalitet fick dig att göra saker som du inte trodde var möjliga
Det falangbaserade samhälle som Tris Prior en gång trodde på är splittrat av våld och maktkamper, ärrat av svek och förluster. Så när hon får chansen att utforska en värld bortom den hon hittills känt, är Tris redo. Kanske kan hon och Tobias bygga ett nytt och enklare liv tillsammans bortom stängslet, ett liv fritt från komplicerade lögner, hoptrasslade lojaliteter och plågsamma minnen.
Men Tris nya verklighet är ännu mer skrämmande än den hon lämnat bakom sig. Gamla sanningar förlorar snart sin mening, och nya omskakande insikter förändrar människorna hon älskar.
Och än en gång måste Tris kämpa med att försöka förstå den mänskliga naturens komplexitet och sin egen samtidigt som hon ställs inför svåra val i fråga om mod, lojalitet, uppoffring och kärlek.

allegiant

Kommentar

Jag får väl börja med att säga att det var en jättebra bok, och att jag definitivt tycker att den är läsvärd. Den byggde vidare på historien på ett bra sätt samtidigt som det hela tiden hände oväntade saker. Det var många saker i boken som chockade mig vilket gjorde den så mycket mer intressant. Men det som jag blev lite besviken på var faktiskt språket. Jag vet inte om det är för att jag inte tänkt så mycket på det i de tidigare böckerna, men jag tyckte ganska ofta att det var lite för enkelt och klyschigt. Fast förutom det så var den som sagt jättebra. Det var en både bra och sorglig avslutning på hela serien, men den slutade överraskande och inte som jag hade trott. Så om jag ska sammanfatta hela Divergent-serien så är den trots allt en av mina favorit-serier och Allegiant var helt klart en toppenbok. Jag längtar så tills både Insurgent och Allegiant kommer ut på film!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s