Kalla det vad fan du vill

Handling

När Panthea Rastegar och Amir Irandoust lämnar Iran för att flytta till Sverige med sina två barn har de höga förväntningar. Men de inser snart att de ju inte är utvandrare, som de trott, utan invandrare – och det är något helt annat. Nu börjar deras jakt på Sverige och försöken att förstå svenskarna och deras beteende.

Deras dotter Bahar vill å andra sin sida helst slippa fundera på sådant som etnisk tillhörighet och integration. Men pojkvännens mamma, som är besatt av att berikas av det mångkulturella, och hans farfar, en patriotisk skåning, gör det inte lätt för henne.

IMG_4286 2

Kommentar

Kalla det vad fan du vill var faktiskt en väldigt bra och rolig bok. Den beskrev på ett rakt och ärligt sätt hur det kan vara att komma som invandrare till Sverige och sen bli en del av det svenska samhället. Samtidigt som den beskrev ett ganska seriöst ämne så gjordes det på ett skämtsamt sätt och det var mycket i boken som var himla roligt. Jag tror det var ganska viktigt att det skrevs med en skämtsam ton eftersom boken annars hade kunnat bli ganska enformig och tråkig. För tyvärr så hände det egentligen inte jättemycket i den, man fick mest följa vardagslivet för familjen Irandust och det hände inte så många stora saker. Men i övrigt så gillade jag som sagt boken och jag kan rekommendera den för att få läsa om hur livet kan vara ur ett annat perspektiv än vad som vanligtvis beskrivs i svenska ungdomsböcker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s