Röd som blod

Tack så mycket Rabén & Sjögren för boken!

Handling
Efter att tidigare ha varit mobbad har sjuttonåriga Lumikki Andersson bestämt sig för att hålla sig på sin kant och göra sin egen grej. Men allt ställs på ända när hon hittar tvättade sedlar i skolans mörkrum. Det visar sig att tre av skolans elever har kommit över plastpåsar fulla med blodiga sedlar och snart är Lumikki indragen i en härva av internationell narkotikasmuggling. Dessutom misstänker Elisa, en av de tre eleverna, att hennes pappa som är narkotikapolis är involverad i det hela. Lumikki tvingas med på en livsfarlig flykt undan ryska och estniska kriminella.

Det är den kallaste vintern i mannaminne och gatorna i Tampere är inbäddade i ett gnistrande vitt täcke. Och inget är så rött som blod i snö.

rodsomblod

Kommentar
Vilken spännande bok! Historien var uppbyggd på ett superbra sätt som gjorde att boken aldrig slutade vara intressant. Det hände hela tiden nya, och ofta oväntade, saker som gjorde att jag inte kunde lägga ifrån mig boken. Boken kretsade mycket kring kriminalitet men den innehöll samtidigt en del annat personligt som fick en att verkligen känna för Lumikki. Så det var en superbra och riktigt spännande bok som jag varmt kan rekommendera er. Nu ser jag verkligen fram emot att läsa nästa del!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s