Legend

Handling

Det som en gång var västra USA är nu Republiken, en nation som ständigt befinner sig i krig med sina grannar.
Femtonåriga June är född i en elitfamilj i ett av Republikens rikaste distrikt, och hon får sin utbildning i Republikens högsta militära kretsar. Day, däremot, är född i slummen och är landets mest eftersökta brottsling. Men hans motiv är kanske inte så illasinnade som de verkar
June och Day är från två olika världar, och det finns ingen anledning till att deras vägar skulle korsas förrän den dag då Junes bror Metias mördas och Day blir huvudmisstänkt. Indragen i den ultimata katt-och-råtta-leken kämpar Day för sin familjs överlevnad, medan June söker hämnd för Metias död.
Men så upptäcker June och Day, i en chockartad vändning, sanningen om vad som har sammanfört dem. Och hur skrämmande långt deras hemland är berett att gå för att bevara sina hemligheter.

legend

Kommentar

Alltså vilken bra bok! Jag sträckläste den på ett par timmar, den var för spännande för att lägga ifrån sig. Det var en annorlunda och mystisk historia som dessutom var skriven på ett väldigt bra sätt. Boken slutade dessutom aldrig vara spännande, det hände hela tiden nya saker och hemligheter avslöjades. Jag gillade att läsa ur två olika perspektiv och få uppleva båda huvudkaraktärernas tankar eftersom de båda var så intressanta. Legend är en perfekt bok för dom som gillar dystopier, spänning och kärlek – dessutom ska den även filmatiseras så jag tycker att ni ska ta och läsa den så fort ni får tillfälle!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s