Stjärnmärkt

Handling

Cate har gått med i systraskapet, en hemlig sammanslutning av häxor. Där axlar hon motvilligt den tunga bördan av att vara den utvalda, den häxa som en gammal profetia pekat ut som den som ska leda kampen mot brödraskapets tyranni och få till stånd en ny magisk tidsålder.

Men även inom systraskapet härskar intrigerna. Lojaliteter och tidigare allianser prövas, svek och faror lurar bakom varje hörn och systrarnas mod, kärlek och vilja att beskydda de man älskar testas till max.

stjarnmarkt

Kommentar

Stjärnmärkt var en mycket bra bok, men samtidigt saknade jag något. Historien och konceptet är lite annorlunda och intressant, och boken skapar många känslor. Många tillfällen i boken blir jag arg, ledsen och glad tack vare Spotswoods förmåga att skriva. Jag tyckte att boken var spännande, men att det var på gränsen till att det hände för lite. Hela boken blev lite som en transportsträcka fram till slutet där det plötsligt hände många olika saker. Men i övrigt tyckte jag att karaktärerna var mer utvecklade och intressanta och att relationerna mellan dom var spännande att läsa om. Slutet på boken var precis som i Farlig förmåga väldigt plötsligt och aningen otydligt, vilket gör att jag nu ser fram emot att läsa den sista delen i serien och få veta hur allt slutar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s