Tips – böcker att läsa i sommar

Nu när sommaren äntligen är här tänkte jag passa på att tipsa om några böcker som jag tycker passar bra att läsa i solstolen under lovet!

Lock and key av Sarah Dessen

Handling: Ruby Cooper föredrar att förvänta sig det värsta. På det sättet, blir hon aldrig besviken. När hon överges av sin mamma och tvingas lämna huset hon kallar hemma, får Ruby möta för många förändringar. Hennes ensamma värld har förändrats till ett liv i lyx tack vare hennes länge försvunna syster, men allt Ruby vill är att lämna det – hon kan klara sig på egen hand. Till och med Nate, den snygga grannpojken verkar inte kunna få henne att ändra sig. Kommer Ruby inse att första intryck inte alltid räknas? Att ibland, kan folk överraska dig, så det är okej att släppa in de närmsta.9780142414729_LockAndKey_CV.indd

Detta är min absoluta favoritbok av Sarah Dessen, men om man däremot inte tycker om att läsa på engelska kan jag rekommendera någon av de böcker som blivit översatta till svenska, dom är alla bra och somriga!

 

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn av Ransom Riggs

Handling: Omständigheterna kring hans farfars död tar Jacob till en avlägsen ö utanför Wales kust och de fallfärdiga ruinerna av Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Bland dess övergivna rum och ekande korridorer inser Jacob att barnen från hans farfars skrönor kan ha funnits i verkligheten. Att de måste ha varit mer än bara märkliga – kanske till och med farliga. Men framförallt står det klart: De underliga barnen är fortfarande vid liv.missperegrines

Om man gillar lite mer mystiska och spännande böcker är den här boken perfekt, den är också fylld med underliga fotografier som jag tyckte var vackra. Det har dessutom nyligen kommit ut en fortsättning på svenska om man fastnar för boken – det gjorde i alla fall jag!

 

Jag går dit du går av Nina Lacour

Handling: Den kvällen sa Ingrid till Caitlin: Jag går dit du går. Men i gryningen var Ingrid borta.

Ingrids självmord ställer hela Caitlins tillvaro på ända, hon är chockad, ensam och alldeles tom. Plötsligt känner hon inte igen livet. Ett liv utan konsten, skratten och musiken som hon delade med sin bästa vän.

Men Ingrid lämnade efter sig något, under Caitlins säng. I sin dagbok skrev hon om sitt avsked, bara till Caitlin. Dagboken blir ett sätt för Caitlin att komma igenom sorgen och att hitta tillbaka till en tillvaro hon står ut med. Sakta, sakta blir livet allt bättre, hon får nya vänner, och i korta stunder känner hon sig nästan lycklig.IMG_7371_9704

En superfin och sorglig bok som jag gillade mycket. Nina Lacours andra bok på svenska som heter Inte vem som helst har dessutom precis kommit ut, den kan jag också varmt rekommendera.

 The mortal instruments av Cassandra Clare

Handling 1:a boken: Det är en vanlig söndagskväll och sommarlov. Clary Fray har fått med sig sin bästa vän Simon till klubben hon gillar, Pandemonium. Men det blir allt annat än en vanlig kväll, det blir början på Clarys nya liv.
Clary blir vittne till hur tre ungdomar med konstiga tatueringar och vapen (tjejen har en piska!) dödar en kille inne på klubben. Om det nu är en ”kille”. Han ser väldigt konstig ut på slutet och hans kropp försvinner utan minsta blodspår. Och det är uppenbart att det bara är Clary som kan se mördarna.
Det blir om möjligt ännu konstigare nästa dag då en av mördarna, Jace, dyker upp på samma fik som Clary och Simon. Och samma kväll försvinner Clarys mamma spårlöst…

Jag har läst de två första böckerna i serien(endast 3 har kommit ut på svenska än så länge) och dom var väldigt bra, passar perfekt för dom som gillar spänning och fantasy!

stadavskuggorstadavaskastadavglas

 

Annonser

4 thoughts on “Tips – böcker att läsa i sommar

  1. Hej! Jag hittade just hit via Johanna här ovanför och ser fram emot att läsa mer av dig. Bra sommartips, längtar särskilt efter LaCours nya på både svenska och engelska. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s