Färgen på drömmar

Handling

New Orleans franska kvarter år 1950. Sjuttonåriga Josie Moraine har en liten pistol fastspänd vid sitt högra ben, dold under kjolen. Hon är på väg från sitt ena arbete som bokhandelsbiträde, till sitt andra, som städerska på en bordell. Hon gör allt för att undvika blickarna hon får. Det är femtiotal i New Orleans, och Josie är dotter till en hora. Josie längtar bort. New Orleans är hett, farligt och spännande – men inte för en ung kvinna som Josie. Hon vill lämna staden och börja studera långt därifrån. Men hon har inga pengar och inga referenser. När Josies mor rymmer med en gangster och ett samband mellan maffian, moderns flykt och ett mystiskt dödsfall avslöjas, befinner hon sig plötsligt mitt i en otäck mordutredning. Drömmen om ett annat slags liv verkar mer ouppnåelig än någonsin.

fargenpadrommar

Kommentar

Färgen på drömmar var verkligen en positiv överraskning. Jag lånade den på bibblan utan att veta någonting om den, men den var faktiskt riktigt bra. Det var en historia om Josie som inte levde ett så ”normalt” liv vilket gjorde den intressant. Josie som karaktär tyckte jag mycket om eftersom hon vågade drömma om ett bättre liv trots att alla odds pekade emot det och så var hon en så modig och stark tjej. Men de flesta karaktärer tyckte jag faktiskt var ovanligt bra, de kändes realistiska, unika och många var också lite roliga emellanåt. Allt som allt var det en speciell bok som var både spännande och sorgsen, men som var superbra!

Annonser

2 thoughts on “Färgen på drömmar

  1. Gillar du författaren kan jag rekommendera dig att läsa hennes första bok: ”Strimmor av hopp”. Det skiljer sig mycket från denna bok, men jag gillade den väldigt mycket! :)

    Sofies bokblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s