Välkommen till LA, baby

Tack så mycket Rabén & Sjögren för den fina boken!

Handling
Doris lever i skuggan av en sorg. Hon söker bekräftelse i andra och har svårt att stå ut med sitt eget sällskap, att ta plats. Tillsammans med bästa kompisen Ottilia har hon tagit paus från universitetsstudierna för att åka iväg på drömresan till San Francisco. Där ska de hänga på stimmiga barer och mysiga antikvariat, lära känna hundögda poeter och sångare i indieband.

Hemma i Sverige finns Niklas, killen som Doris är i det närmaste besatt av. Han vill inte ha henne, vilket bara gör honom ännu mer intressant. I San Francisco ska Doris förvandlas, bli någon annan. Någon som golvar Niklas, får honom att fatta!

Men drömresan blir en mardrömsresa när Ottilias självcentrerade pojkvän dyker upp. Helt plötsligt står Doris ensam i en främmande stad. Hon har en kompis i Los Angeles som hon kan bo hos ett tag. Kanske är det där den stora förvandlingen ska ske?

vtlb

Kommentar
Det här var en rolig och spännande, men samtidigt lite sorglig bok. I början tyckte jag att storyn var lite väl förutsägbar, men efter hand blev den bättre och i slutet gillade jag den nog som allra mest. Jag tyckte att Doris var en intressant karaktär, med många roliga tankar och funderingar, som gjorde att mer tråkiga situationer blev kul. Det som gjorde boken speciell var att den utspelade sig på en plats väldigt annorlunda från hur vi har det i Sverige och man fick uppleva ett helt annat typ av liv. Jag gillade den som allra mest i slutet då själva historien blev lite mer lycklig och det hände lite spännande saker. Sammanfattningsvis så tyckte jag alltså att det var spännande och rolig bok som blev bättre ju mer man läste och som dessutom utspelade sig på intressanta platser. Så jag rekommenderar definitivt boken till alla ungdomar som vill ha en somrig, rolig och intressant läsupplevelse!

*

Vill förresten be om ursäkt för den usla uppdateringen den senaste tiden, men nu är jag tillbaka och kommer uppdatera oftare igen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s