I huvudet på Colin Fischer

Handling

Colin Fischer tål inte beröring. Han gillar inte färgen blå. Han använder sig av kort för att tolka ansiktsuttryck.

Colin är fjorton år och lider av Aspergers syndrom. Han gillar inte att någon rör vid honom, inte ens hans föräldrar. Han kan inte tolerera höga ljud och han har svårt att tolka ansiktsuttryck. Däremot har han ett fantastiskt minne och en extraordinär slutledningsförmåga.

När en pistol hittas i skolmatsalen, och avbryter en klasskamrats födelsedagsfirande, är Colin den enda som kan lösa fallet. Det är upp till honom att bevisa att Wayne Connelly, skolans översittare och Colins frekventa plågare, inte förde med sig vapnet till skolan. För när allt kommer omkring så hade Wayne inte glasyr på sina händer, och det var vit chokladglasyr som återfanns på den rykande pistolens handtag…

colinfischer

Kommentar

Jag hade inte så höga förväntningar när jag började läsa den, men gud så bra den var! Det var intressant att läsa om Colin som hade Aspergers eftersom han tänkte på ett annat sätt och hade sina speciella egenheter. Samtidigt var den skriven på ett bra sätt, då man fick både läsa vad Colin skrivit i sin anteckningsbok och vad som allmänt berättades. Boken tyckte jag var rolig på ett sätt samtidigt som den var aningen sorglig, men historien var också spännande. Den kretsade kring att Colin ville läsa ett brott som skedde på hans skola och man fick följa hur han arbetade för att lösa det. På vägen lyckas även Colin lära sig att klara av nya saker och utvecklas som person. Boken var inte heller så lång, utan gick snabbt att läsa. Jag kan varmt rekommendera den, den överträffade verkligen mina förväntningar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s