Flyt som en fjäril stick som ett bi

Handling
Vår tränare säjer att det ska kännas som att vi exploderar. Att all kraft vi har ska PANG ut i kroppen och få oss att explodera från startpallarna.
Explodera ner i vattnet.
Explodera genom vattnet.

Miranda lever för att simma. När föräldrar får fullt upp med att curla hennes dataspelsamöba till storebror och bästa kompisen Johanna uppslukas av sin pojkvän, är prestationerna i bassängen snart allt som finns kvar. Miranda lassar i sig skolbespisningens pasta med skinksås, tränar nio gånger i veckan och tar i så att hon nästan sprängs. Allt hon vill är att simma SM. Men vägen dit blir svårare än hon anat.

Kommentar
Det var verkligen en bra och speciell bok. Den var skriven sitt egna sätt, med annorlunda stavning på vissa ord, men framförallt så var språket bra. Det fanns inte så många målande och utvecklade beskrivningar utan det som främst gjorde att jag gillade språket var att det var så himla enkelt och snabbt, men att det samtidigt förmedlade så mycket känsla. Själva handlingen i boken gillade jag, jag tror att många kan relatera till den på ett eller annat sätt. Det kom tillfällen då man verkligen kunde känna igen sig men också tillfällen då boken verkligen berörde fast det inte var någon man själv upplevt. Så det är enligt mig en bok som passar alla som är i tonåren bra, den är lättläst med samtidigt fylld med känslor och tankar.

flytsomenfjäril

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s