Mellan dig och dig

Handling

Jag ser bilder framför mig ibland. Bilder där jag sticker in min hand under Ivars arm, där vi ser på varandra, där vi ler stort och börjar springa. Bilder där vi så småningom stannar upp, först andfådda och skrattiga, sedan allvarliga och tysta. Bilder där vi står mittemot varandra och ser djupt in i den andres ögon, där vi fattar varandras händer och sedan…

Där brukar bilderna ta slut, så också nu. Och i verkligheten sticker jag inte in min hand under Ivars arm, istället stoppar jag ner den i jackfickan.

Tora är sjutton år. Hon har knallblå skor och en mamma som stuckit med en gris. Hon har en vän som heter Ivar och en pappa som borde skaffa sig ett lexikon. Hon färdas genom en höst som så småningom blir vinter. Längs vägen finns också lilla Minna med sin pinne, Jonna som hon har knarkat omogna vinbär med och bibliotekarien Sven som drar handen genom sitt rufsiga hår.

IMG_3927_8441Kommentar

Jag gillade stämningen och känslan som fanns i boken. Trots att den mest innehöll vardagliga scener var den ändå intressant och fångade mitt intresse. Den var skriven lite poetiskt, men ändå ”vanligt” vilket blev en bra kombination. Något som jag dock tröttnade på efter ett tag var poesin som huvudpersonen Tora själv hade kommit på. Jag gillade den i början, men sen blev den lite uttjatad eftersom den fanns med genom hela boken. Det var i sig ett bra koncept tyckte jag, men poesin kunde ha haft lite mer variation. Jag gillade också själva historien men jag känner nu efteråt att något saknades i den. Kanske borde något mer hänt – en konfrontation med mamman, en växande relation med pappan eller ett förhållande för Tora? Jag hade önskat lite mer drama, något som gjort att jag fängslats ännu mer av boken. Men missförstå mig inte, det var en väldigt bra bok. Den hade en fin känsla i sig och jag blev fängslad av den fort.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s