En hondjävuls liv och lustar

Här kommer en kort recension av En hondjävuls liv och lustar av Fay Weldon.

Handling

Ruth hade aldrig tänkt på sig själv som en hondjävul. Tvärtom: en skötsam hustru och tvåbarnsmor i en välordnad förort, kraftig och klumpig, utan ett uns av den graciösa skönhet som Mary Fisher är så rikligt begåvad med. Mary Fisher, som bor i ett fantastiskt fyrtorn, skriver kärleksromaner och äter rökt lax och dricker champagne till middag. Som Ruths man just avslöjat att han har ett passionerat förhållande med.

Nej, Ruth har aldrig tänkt på sig själv som en hondjävul, men under de veckor som följer bränner hon ner familjens hus, har sex med traktens fyllo, lämnar sina barn och ger sig ut på en personlig hämndodyssé.

IMG_7813_3367

Kommentar

Det var definitivt en speciell bok och den känns svår att få grepp om. När jag började läsa sen förstod jag mig inte riktigt på den, med de konstiga tankar och beteenden som fanns i den. Men efter ett tag blev det en stor del om vad boken egentligen handlade om. Ruth, som hon först kallade sig byter flera gånger namn och liv vilket krävde att man fick vara uppmärksam när det hände. Hennes personlighet var verkligen svår att få grepp om, men en sak som jag var säker på var att hon verkligen ville hämnas på både Mary Fisher och Bobbo. Och det var vad hon gjorde ofta i boken, och så strävade hon efter att kunna ändra sig totalt utseendemässigt.
Men till sist så var den ändå rätt så bra, trots att det var en väldigt annorlunda och speciell bok som inte liknar någon annan jag läst!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s