Dödsritten

Här kommer min recension av Dödsritten av Maggie Stiefvater.

Handling

Sean Kendrick är öns bästa ryttare, en av de som kan tygla Capall Uisce – vattenhästar. Varje november börjar de ta sig upp från havet, och det är tradition på ön Thisby att männen fångar in dem och sedan tävlar i det stora Scorpioloppet, som Sean vunnit de fyra senaste åren. Men att närma sig vattenhästarna är livsfarligt, och det är inte alla som överlever. Om Sean vinner det här året igen kan han äntligen köpa hingsten han alltid velat skulle vara sin egen. Men det här här året får han en ny motståndare, Puck Connolly, som är den första kvinnliga deltagaren någonsin.
Bara en kan vinna, och när relationen mellan Puck och Sean utvecklas till kärlek får det konsekvenser.

Kommentar

Historien var så himla bra. Den var annorlunda, vilket gjorde att den intresserade mig och fångade mitt intresse från första början. Jag tyckte att den innehöll en bra mix av olika saker. Spänning, kärlek, svek, hästar och passion. Vattenhästarna var varelser som kändes mäktiga och imponerande, och man fick fort veta att de inte var att leka med. Jag är själv egentligen inte någon hästmänniska, men boken var så himla bra så det gjorde inget att den handlade om hästar till en väldigt stor del.
Det var fascinerande att höra om öns gamla traditioner och seder, som alla verkligen engagerade sig i. Och så fick man uppleva hur alla reagerade när Puck inte riktigt följde dem.

Puck som person var underbar. Hon var stark och modig, men samtidigt hade hon en känslig och rädd sida. Men när hon bestämmer sig för att tävla i loppet för att i princip rädda sin familj, tvingas hon ta sig samman och vara modig. Det är under den processen som hon också träffar Sean. Han fascinerar henne direkt, med hur han hanterar vattenhästarna. Det visar sig också sen att de passar bra ihop, med sina liknande intressen och delvis egenskaper.
Relationen mellan Sean och Puck gillar jag också såklart. De får ett speciellt band och pratar med varandra om det mesta. Som varför de egentligen är med i tävlingen, något som inte andra egentligen riktigt vet.

Jag tycker verkligen att ni ska läsa den!

IMG_3645

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s