Lucka sju – ett tips

Idag blir det ett tips på en bra bok som jag läste tidigare i år. Den är verkligen jättebra, och väldigt sorglig, jag grät till den. Så läs den!

IMG_1700

”Min syster bor på spiselkransen. I alla fall en bit av henne. Tre av hennes fingrar, hennes högra armbåge och hennes ena knäskål är begravda på en kyrkogård i London.”

Tioåriga James Matthews har precis flyttat från London till The Lake District med sin pappa och syster Jasmine. De behöver en nystart. För fem år sedan sprängdes Rose, Jamies storasyster och tvillingsyster, i tusen bitar i ett av flera terrordåd i London. En grupp islamister har tagit på sig ansvaret för attacken. Föräldrarna är utom sig av sorg, Jasmine piercar sig, färgar håret rosa och slutar äta. Familjen har slagits i spillror. Men Jamie, som nu är lika gammal som hans syster var när hon dödades, har inte gråtit, inte en enda gång. För honom är Rose bara en femårings avlägsna minne. Jamie bryr sig mer om sin katt, Roger, sin spindelmantröja och att hans pappa inte ska få veta något om Sunya.

Sunya är Jamies nya vän, hon är muslim och pappan ser numera alla muslimer som terrorister. Samtidigt är Jamie övertygad om att hans mamma kommer att komma tillbaka till familjen som hon lämnade för flera månader sedan. När han ser en tevereklam för en talangjakt förstår han hur han ska ställa allt till rätta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s