Över näktergalens golv

Handling (från baksidan)
Den grymme krigsherren Iida Sadamu ruvar trygg bakom sin fästnings murar. Näktergalsgolvet som sjunger vid varje steg skyddar honom mot lönnmördare. Ingen kan nå honom

I en avlägsen och fridsam bergsby lever en ovanlig pojke. Takeo har ännu inte upptäckt sitt sanna jag, och känner inte till sin avlidne fars hemlighet. Men hans stillsamma liv förändras för alltid den dag då krigsherren Iida Samaru skövlar och bränner hans hemby.

Takeo räddas av den unge herre-mannen Otori Shigeru, som för honom till sitt hem. Där sätts han i lära i allt en ädling behöver veta, men också i andra färdigheter – de märkliga, närmast magiska förmågor tillskrivs det legendariska Släktet. Långsamt upptäcker Takeo sanningen om sig själv, och om det öde som väntar honom.

Kommentar
Det var en riktigt bra bok. Lite annorlunda, spännande och vacker.
Huvudpersonen Takeo var en riktigt stark pojke. Han utvecklades väldigt mycket under boken, blev modigare och starkare. Och lärde sig en massa nya saker om hans släkt, de olika klanerna och världen. Trots att det påverkar honom låter han det inte ta över utan snarare växer i slutändan av det. Samtidigt så hittar han sig själv mer när han får höra sanningarna.
Miljöerna i boken var väldigt vackra. De bidrog till att göra den mer exotisk och mystisk.
Historien tyckte jag var väldigt bra. I början kunde man känna sig lite förvirrad, men allt eftersom man läste föll bitarna på plats. Och så lärde man sig fler och fler av de väldigt svåra namnen, i alla fall för mig. De var många stavade på liknande sätt och var asiatiska, vilket gjorde att jag emellanåt hade lite svårt att hålla reda på vem det var som det pratades om.
Samtidigt hade boken två parallellhandligar, som främst skilde sig i första halvan, innan saker verkligen började förändras. Vilket nog också bidrog lite till förvirringen.
Men det var verkligen en bok jag gillade, mer och mer allt eftersom jag läste. Den var intressant, spännande och fin. Som alla andra böcker var den inte, vilket var bra. Den var första delen i en triologi, och jag tänker definitivt läsa de andra delarna också!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s