The library

Var på bibblan häromdagen, och lånade fyra nya böcker. Tänkte visa vilka de är!

Sjutton år och skitsnygg av Emma Granholm

Man är borta i två jävla veckor, och när man kommer tillbaka har allting förändrats. Varför? Jag har ingen aning. Nåt har hänt. Nåt måste ha hänt. För de beter sig annorlunda. Allihop. Diana, Suss och Hugo. Till och med Alexa – min flickvän.

Felix är sjutton år och skitsnygg. Han är kaxig och självsäker, tjejerna älskar honom. Men när han kommer hem efter semestern har de andra lärt känna den mystiske Zäta. Felix är inte längre i centrum av gänget. Hela tillvaron förvandlas till en tävling och Felix känner hur allting börjar glida honom ur händerna.

Men det är inte bara det som gör Felix illa till mods. Vem är Zäta? Varför avslöjar han aldrig något om sig själv? Och vad är han egentligen ute efter?

Kaninhjärta av Christin Ljungqvist

Marys haka studsade mot bröstet och hon hängde med huvudet. Spökkvinnan smälte samman med hennes rygg och kvinnans ansikte framträdde över Marys som en färgad plastfilm, tät men ändå så genomskinlig så Marys former syntes därunder. Hennes huvud rätades upp och spökkvinnan såg på Anne över Marys stängda ögonlock. ”Livet handlar om vägval”. Spökkvinnan hade en annorlunda röst, mörkare och en annan dialekt än Marys. ”Jag sa att ni inte skulle åka hemifrån”.

Mary och Anne är tvillingar, och det är svårt att veta var den ena börjar och den andra slutar. Tillsammans utgör de ett medium; Mary lånar ut sin röst och Anne hör. Till synes av en slump blir de en del av en medial grupp som söker efter en försvunnen liten flicka, och det sökandet förändrar och splittrar dem. Mary blir besatt av att hitta flickan, medan Anne gör allt hon kan för att följa spökkvinnans råd och vända om. Men den väg de valt leder oundvikligen utför.

Kräklek av Åsa Ericsdotter

Åsa Ericsdotter debuterade 1999 bara arton år gammal med den prosalyriska berättelsen Oskyld. Recensenterna skrev om en debutant med en alldeles egen röst och om läsning som omöjligen kan lämna någon oberörd. Nu återkommer hon med Kräklek, också det ett slags roman i diktform, en modig, utlämnande och angelägen berättelse om en ung kvinna i gränslandet mellan barndom och vuxenvärld.

(skrivet av BONNIERS)

Älskar – hatar av Jenny Downham(som jag redan läst ut. Jag säger bara: LÄS DEN!)

Om någon gör din syster illa så vill du hämnas, eller hur?

När Mikeys syster påstår att en kille har våldtagit henne på en fest så rämnar hans värld.

Om din bror anklagas för att ha begått ett fruktansvärt brott och han förnekar det, så försvarar du honom, eller hur?

När Ellies bror beskylls för våldtäkten tappar Ellie fotfästet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s