Tre icke lästa i hyllan

Tänkte visa 3 av de olästa böcker som finns i bokhyllan, de är många!

Boktjuven av Markus Zusak

Om du vill kan du väl följa med mig, så ska jag berätta något för dig. Jag ska visa dig något.

Tyskland 1939. Landet håller andan. Döden har aldrig haft mer att göra, och det är bara början. Nioåriga Liesel Meminger bor hos en fosterfamilj. Hennes föräldrar har tagits till ett koncentrationsläger och hennes lillebror är död. Liesel är en boktjuv – hon stjäl från nazisternas bokbål, från borgmästarens bibliotek, varhelst böcker finns att hitta. Hon delar böckerna med sina grannar när de sitter i skyddsrummen och med den judiske man som gömmer sig i hennes källare.

Detta är Liesels berättelse. Och berättelsen om dem som bodde på Himmel Straße när bomberna föll.

Vi ses på Place de la Sorbonne av Justine Lévy

Artonåriga Lousie och hennes mamma Alica har besämt träff på ett café. Louise väntar och väntar. Hon dricker kaffe, äter lunch, tar en kopp te, en bit paj, går en promenad och ser tillbaka på en uppväxt fylld av längtan efter kärlek och omtanke – efter en mor som aldrig funnits till hands.

Hon är van vid att vänta. Mamma är ofta sen. Kanske har hon gjort en ny bekantskap eller fått något infall. Men hon kommer. Hon kommer alltid, förr eller senare.

Pojkarna av Jessica Schiefauer.

På dagarna utstår Kim tillsammans med sina tjejkompisar Bella och Momo killarnas kränkningar, men på nätterna dricker de av nektarn från en fantastiskt blomma som förvandlar dem till pojkar.

Kim kan inte få nog av friheten i en annan kropp och blir som pojke också kär i Tony. Tillsammans upplever de både spänning och attraktion, och Kim dras in i en värld som blir allt vildare och farligare.

Vill tipsa er om en riktigt bra bok jag läste igårkväll, Vad är så skört att det bryts om du säger dess namn?, som är skriven av Björn Sortland. Jag grät när jag läste slutet och efter jag var klar med den, så bra var den!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s