Ordfyllda önskningar

Min lilla födelsedag är i nästa vecka. Såklart så finns det en del böcker på listan. Det var med stor svårighet jag valde ut böckerna, eftersom jag vill ha så många. Men det blev nog några av de som jag vill ha mest!

Eld av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren

De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse.

Det blir allt mer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan.

Ett måste kände jag efter att ha läst cirkeln, som var så himla bra!

Jellicoe Road av Melina Marchetta

Som barn överges Taylor på 7-eleven. Sex år senare hinner det förflutna ikapp henne. Samtidigt pågår gängkriget på Jellicoe internatskola, där ännu en i Taylors närhet försvinner och någon återvänder.

En bok jag tycker verkar intressant och kanske lite annorlunda. Efter att ha läst om den på flera bokbloggar så ville jag läsa den.

Allt jag säger är sant av Lisa Bjärbo

”Jag är Alicia. Sexton, snart sjutton med kolsyra i venerna och håret på svaj. Och nej, jag är kanske inte riktigt självlysande. Men det är fan på gränsen.”

Efter en kort insikt på en trång skoltoalett fattar Alicia ett beslut. Det här med att sitta i skolbänken och slösa bort både tid och talang håller helt enkelt inte längre. Hon är menad för något större. Dagen därpå slår hon igen sitt skåp för sista gången, lämnar gymnasiet bakom sig, och kliver ut i världen. Redo att göra stordåd, bara så där. ”Jag menar … hur svårt kan det rimligen vara?”

Redan när Alicia ska berätta för sin omgivning att hon hoppat av skolan börjar det jävlas. Bästa kompisen Fanny stirrar på henne som om hon vore en idiot. Skolan hotar med att koppla in kommunen. Alicias föräldrar stammar något ursinnigt om ”vikten av en ordentlig utbildning” och ”att tänka på sin framtid”. Och mormor – som alltid, alltid annars står på Alicias sida – bara suckar trött. Vad är det här? Vad hände med att det mesta i världen brukade bli precis så som Alicia ville att det skulle bli?

Allt jag säger är sant handlar om hösten då Alicia egentligen borde ha gått i ettan på gymnasiet. Om hur hon istället börjar arbeta på ett kafé. Börjar bråka med sin bästa kompis. Flyttar ut från sina oförstående föräldrar, och in till sin mycket mer förstående mormor. Om hur hon träffar Isak – den grekiske guden som har så fina linjer vid munnen att Alicia inte kan sluta stirra på dem. Och om hur det känns när hela hennes värld trillar sönder av sorg.

Jag tyckte om Lisas första bok, så det var en rätt stor anledning till att jag ville läsa denna. Men sen har man hört en del positivt om den, så det gör förhoppningarna ännu större.

Skriv om och om igen av Ylva Karlsson och Katarina Kuick

Eftersom jag den senaste tiden har känt att jag vill börja skriva mer och lära mig mer om hur man kan gå till väga, så har jag bestämt mig för att önska denna. I den finns en massa övningar och tips, som är rätt roliga och annorlunda.

Bilder från X publishing och rabén&sjögren.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s