Sommarläsning del 1

Nu när det är sommar finns det betydligt mer tid att läsa för de flesta. Jag brukar själv förvandlas till en riktig bokslukare på sommaren och sätter mål för hur många böcker jag ska läsa. Men jag tänker inte skriva om alla böcker jag läst den här sommaren, utan det blir lite tips på riktigt bra böcker. Vissa läste jag för ganska länge sen och vissa nyligen. Hoppas ni får något bra tips på vad ni kan läsa under parasollen!

Hål i huvudetJenny Jägerfeld 

Boken handlar om Minou, som är tjugotre år. Hennes pojkvän dumpade henne via ett kasettband och nu känns lägenheten i Stockholm bara tyst och tom. Hon är trött på allt, livet, sig själv och på att ingenting går som det ska göra. Hon tycker att det känns som att hon har ett hål i huvudet där alla hennes intelligenta tankar åker ut och de fula och hemska stannar kvar. För att komma iväg sticker Milou till Spanien.

Jag tycker väldigt mycket om boken. Den är väldigt rolig, lite sorglig och intressant samtidigt.

Mer än ögat ser – Melissa Marr

Aislinn är sjutton år och när man ser på henne en helt vanlig tjej. Hon är ganska ensam, men har en killkompis, Seth, som hon gillar väldigt mycket. Han är en outsider, är piercad och är tatuerad och tjejer brukar falla för honom. Fast Aislinn gör inte det, för om hon gjorde det skulle det kunna förstöra deras ovärdeliga vänskap. Men Aislinn lever i två världar, den verkliga och den osynliga. I verkligheten är det Seth som uppvaktar henne och i den osynliga är det en underskön sommarkung som vill se henne som sin brud. Hon kan se de osynliga eftersom hon har en speciell gåva, precis som sin mamma och mormor. Men hon hade helst velat slippa vara synsk, för de osynligas värld är både vackrare och grymmare än vad någon sett.

Boken är jättebra. Den är en perfekt blanding av fantasy, kärlek och vänskap.

Som jag vill vara – Katarina von Bredow

Jessica är femton år när hon på en fest mister sin oskuld. Och blir gravid. De runt omkring henne försöker övertala henne att göra abort, men hon bestämmer sig själv för att behålla barnet. Då drar sig hennes pojkvän undan och hennes föräldrar förstår inte hur hon kunde ta det beslutet. Men Jessicas bästa väns mamma är också gravid och hon ger mycket stöd till Jessica. Mellan de utvecklas en speciell relation.

Boken tycker jag väldigt mycket om. Den har mycket kärlek och vänskap i sig, men också svek och ensamhet.

Decembergatans hungriga andar – Ulrika Lidbo

Jenny ligger på nätterna och funderar mycket. Hon undrar varför är det hon som blir vald tredje sist på gympan och varför vill alla killar vara med hennes vän Charlie. Varför är hon ett fetto som hatar sitt liv? Jenny kommer på en plan som går ut på att hon ska bli smal. Hon vill att alla ska bli chockade när hon börjar åttan i augusti. Hon tänker att om hon äter noll procent fett så kan hon väl inte bli tjock? Hon finner en vän i sin granne, Betty. Som är smal, snygg och världsvan. De träffas hemma hos Betty och dukar fram mat. Massor med mat. Sen vräker de i sig och efteråt kräks de upp allt igen. De tycker att ingen förstår de, att det är en livsstil, de väljer det för att de tycker om det. Frågan är bara hur länge det håller.

Detta är en av mina favoritböcker. Den är väldigt hemsk och sorglig, och man blir väldigt rörd av den. Men ändå är den jättebra.

Hoppas att ni fick några bra tips och att ni har en skön sommar! Det kommer snart komma fler lästips!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s